Sagan om vårt ölintresse

Hur kommer det sig egentligen att vi är så pass besatta av öl så att vi har bestämt oss för att starta en blogg om det? Ja, jag använder ordet ”besatta” för det ligger faktiskt närmare sanningen än enbart ”intresserade”. Öl är helt enkelt vår stora passion i livet och vi spenderar mycket av vår fritid att undersöka, smaka och leta efter världens bästa ölsorter.

Allting började efter en resa till Skottland som vi gjorde tillsammans. Innan dess hade vi självklart tyckt om öl, men det hade alltid varit lite mer av ett nöje snarare än en hobby. I Skottland upptäckte vi dock att de tog sitt öl på väldigt stort allvar. I alla pubar fanns det minst fyra kranar av lokalt öl som pumpades för hand. Alla hade sin egna smak och karaktär. Det fanns även väldigt många sorter som bryggdes lokalt. Under den semestern besökte vi väldigt många pubar och vi hann även med att besöka några lokala mikrobryggerier. På bryggerierna fick vi reda på hur ölet fick sin smak och hur man bryggde olika typer av öl. Det var som att en hel värld öppnade sig och vårt intresse var verkligen väckt.

När vi sedan kom hem var vi minst sagt besvikna när vi besökte våra lokala pubar. Ölintresset i Sverige var inte särskilt stort då, detta var nog 6 år sedan nu. Vad vi gjorde då var att vi arrangerade ölprovningar hemma hos varandra. På systembolaget fick vi tag på en del trevliga sorter, sedan satt vi med hemmagjorda ”smaktabeller” och kryssade i vad vi tyckte om dem. Det är just dessa hemmaprovningar som har lagt grunden till denna blogg. Här delar vi med oss om våra tankar och våra upplevelser om just öl. Förhoppningsvis kan vi inspirera andra att verkligen börja njuta av denna ädla dryck. Skål på er!