Green Islands IPA

Om du har spenderat lite tid här på bloggen har du nog förstått att vi älskar IPA eftersom de flesta av våra inlägg handlar om just denna ölsort. Men varför har vi egentligen valt att ge namnet Green Islands till vår blogg? Jo, det är så att det finns en IPA som vi gillar lite, lite mer än alla andra och det är efter den som vi har döpt bloggen.

Green Islands är en IPA som är bryggd av bryggeriet Sloop Brewing. De befinner sig i Vosburgh Orchards i Elizaville, New York och kan närmast betecknas som ett nanobryggeri. Deras öl har blivit känd runt hela USA tack vare deras passion och deras utmärkta hantverk som grundar sig i gamla bryggeritraditioner.

Första gången som vi smakade på deras IPA Green Islands visste vi med en gång, faktiskt från första klunken, att detta var något utöver det vanliga. Green Islands är en ofiltrerad IPA som bryggs med havre. Havren ger ölen en silkeslen, mjuk bas och humlen ger ölen en kraftig, citrusaktig och tropisk arom. Denna IPA är inte lika bitter som andra vi har druckit, utan havren balanserar bitterheten på ett effektivt och alldeles ljuvligt sätt.

Vi drack den i slutet på en varm dag, precis innan solen skulle gå ner. Då hade den stått i kylen länge och var iskall när vi hällde upp den. Färgen var rödaktig, nästan rubinfärgad. Det första intrycket var doftaromen av tropiska frukter och det var även det som först togs upp smakmässigt. Sedan följdes det av en mycket angenäm, mjuk bitterhet som växte sig större efter ett tag. För ett ögonblick trodde vi nog alla att vi hade förflyttat oss till en tropisk ö någonstans.

Nu kanske ni förstår vår passion för denna öl som enligt oss är en IPA i världsklass. Missa inte att prova den någon gång, om du har turen att få tag på den.