Brygg din egen öl

Att brygga sin egen öl kanske låter som ett stort projekt, kanske rentav en omöjlighet. Vi vill dock slå ett slag för denna otroligt roliga hobby! En hobby som dessutom, om du blir bra på det, kan rendera i en kommersiell verksamhet.

För många så dör drömmen om att brygga sin egen öl redan i idéstadiet. Tankarna snurrar iväg och plötsligt får man för sig att hela garaget eller källaren måste byggas om till ett mikrobryggeri för att man ska kunna tappa sin egen IPA på flaska. De fördomarna kan vi direkt spräcka hål på. Nuförtiden är det väldigt enkelt att brygga sin egen öl och det enda som du verkligen behöver är mer eller mindre ett fungerande kök samt vatten, malt och humle.

Nu kanske du tänker att vi har tappat förståndet här på sidan, men så är inte fallet! Att brygga öl är egentligen en relativt enkel kemisk process. Det viktigaste är att temperaturerna är de rätta samt att allt görs noggrant steg för steg. Du börjar med att koka upp vatten och malt. Därefter silar du bort malten från vattnet för att sedan koka upp det igen, men denna gång med tillsatt humle och torkad malt. Efter det kyler du ner din brygd för att sedan låta stå och jäsa i cirka två veckor. Därefter är ölen klar!Ölbryggning

När du bemästrar denna småskaliga produktion kan du sedan gå över till mer raffinerade tillvägagångssätt. På den lite mer avancerade nivån så börjar bryggningsutrustningen kosta lite mer dock, varför många väljer att inte göra det. Vill du investera i riktigt bra bryggutrustning men saknar de ekonomiska möjligheterna just nu? I så fall tycker vi att du borde besöka smslån.org och spana in deras låneerbjudanden med riktigt schyssta villkor. Med hjälp av dem kan du garanterat förverkliga drömmen om att brygga riktigt god öl på egen hand.