5 i topp ölresor

Eftersom vi gillar öl så mycket så kan vi verkligen rekommendera att åka på en resa med just ölet i fokus. Whiskeyresor och vinresor är ju väldigt populära men det finns ju folk som precis som vi föredrar öl. Här nedan tipsar vi om resemål för dig som vill åka på en ölresa och då inte bara med fokus på IPA utan flera olika sorter. Vi har tagit sökt och läst på, och vi har listat de bästa ölresorna i vårt tycke, inbjudande va! Vi listar 5 st utav dem i den ordning som vi föredrar och skulle välja att åka till! Ps. Se bara till att ekonomin räcker till för en resa som denna, för när man åker iväg vill man kunna unna sig också. Är du ingen hejare på ekonomi och siffror kan jag tipsa om att kolla in din-privatekonomi.se, där du kan få tips om just hur du kan bli bättre på att spara pengar.

Öltappar

1. England- Manchester

Med sin stora pubkultur som England har så är det ett självklart land att besöka om man gillar öl! Man kan vandra mellan pubarna i Manchester, smidigt och enkelt. Det finns förstås flera olika guidade turer att välja på om man önskar det, själva tycker vi att det är minst lika roligt att gå själva. Det här är definitivt en stad som står på tur för nästa ölresa för oss.

2. Tjeckien- Prag

Såklart måste pilsners hemland vara med på topplistan! Prag är en himla mysig stad även om man bortser från ölen. Och med denna i åtanke har detta resemål ett stort plus! Ölkulturen är stark och ölbarerna många. Det finns också en del lokala bryggerier att besöka.

3. Belgien

Här är det svårt att nämna bara en stad, för det finns tydligen många som har ett fantastiskt ölutbud! Det här är världens bästa ölland enligt många. Som exempel kan vi nämna Antwerpen och staden Brygge som båda ligger i topp när det gäller just ölresor. De har många bryggerier och barer med mycket kunnig personal.

4. USA- tre bästa ölstaterna

Vem vill inte åka till staterna?! Längs västkusten finns en bra ölrutt som rekommenderas: från Washington och  Seattle, via Oregon till Kalifornien. Vart man än vänder sig i Kalifornien hittar man bra bryggerier och ölbarer. Inga problem med att vara törstig här iaf!

5. Irland, Dublin

Irland och Dublin förknippas kanske mest med Guiness. Inte oss emot! Här finns bryggeripubar och mikrobryggerier, och ett besök till Guinness Storehouse är något som rekommenderas enligt reseguider.